Reiki behandeling

Reiki is een techniek waarbij gebruik word gemaakt van de zogenaamde Universele of levens energie. Deze energie is overal om ons heen en vormt de basis van alles wat leeft en groeit. Reikibehandelingen zijn een vorm van alternatieve therapie en word ook wel energie heling genoemd. Andere vormen van energie heling bestaan al duizenden jaren, waarin handoplegging word gebruikt om energie door te geven. Deze vorm van energie heling word ook wel magnetiseren genoemd. Hierbij gebruikt de energie werker (gever) zijn eigen energie. Hierdoor is het heel vermoeiend en loopt de gever zelfs het risico om de kwalen/klachten van de ontvanger over te nemen.

Het grootste doel van energie heling is het zelf herstellend vermogen te vergroten. Ons lichaam, onze geest en ons energetisch lichaam bezitten dit vermogen van nature. Door bepaalde knelpunten kan dit vermogen echter afnemen, waardoor we niet meer goed instaat zijn om onszelf te herstellen. Zoals bloedvaten kunnen vernauwen waardoor het bloed niet meer overal kan komen, zo kunnen er ook vernauwingen in de energiestroom ontstaan. Reiki zal deze vernauwingen zowel lichamelijk, als geestelijk als energetisch weer openen. Zodat alles weer beter kan stromen en er meer balans ontstaat.

Oorsprong Reiki

Reiki in de huidige vorm is in 1922 ontdekt door een Japanse boeddhist, Mikao Usui. Tijdens een diepe meditatie kwam hij in contact met Reiki, letterlijk vertaald “Goddelijke” of “Universele” levensenergie. En ontdekte hij dat het doorgeven van deze energie zelfs helend werkt op de gever! Alles is energie en er zijn veel verschillende vormen energie. Reiki kan gezien worden als de hoogste vorm van energie. De Reikibehandelaar laat de energie door zijn kruin naar binnen stromen en via het hart, door de armen en handen naar de ontvanger. Zowel in Japan als in de US word Reiki ingezet in ziekenhuizen voor, tijdens en na operaties. En ook op de terminale afdelingen vanwege de kalmerende werking op lichaam en geest. Onderzoek heeft aangetoond dat medicatie beter word opgenomen en dat er tevens minder bijwerkingen zijn dankzij regelmatige Reikibehandelingen.

De Reiki behandeling

Terwijl je in je eigen comfortabele kleding op je rug op de massagetafel ligt, leg ik mijn handen op verschillende energiepunten in je lichaam. Hierbij maak ik o.a. gebruik van de energie van jouw chakra’s en de meridiaan lijnen die door het lichaam lopen. Met behulp van speciale edelstenen worden je chakra’s in balans gebracht. Ik laat de Reiki door mijn handen naar jouw lichaam, geest en energetische lichaam stromen. De behandeling duurt ongeveer 1 uur inclusief voor- en nabespreking. Bij specifieke kwalen/klachten kan Reiki hier direct op in gezet worden. Eén behandeling kan al verschil maken. Je ontvangt een uitgebreid verslag van de behandeling via de mail.

De Reikibehandeling brengt een genezingsproces opgang, zowel lichamelijk als geestelijk als energetisch. In het begin zullen er vaak wat afvalstoffen vrijkomen om afgevoerd te worden. Lichamelijke afvalstoffen kunnen tijdelijke ongemakken zoals hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Geestelijke afvalstoffen zoals spanning, onrust, onderdrukte emoties kunnen soms confronterend zijn. Energetisch afval zoals slechte karma, onzekerheden en angsten kunnen tijdelijk intenser worden. Maar Reiki geeft je altijd wat je nodig hebt en zal je nooit iets geven waar je niet klaar voor bent. Reiki brengt je gehele chakrasysteem in balans. Ben jij er klaar voor om beter in balans zijn, meer rust te ervaren en beter geaard te worden? Maak dan een kennismakingsafspraak via onderstaande whatsapp knop!

Behandeltraject

Vaak zijn er voor specifieke kwalen/klachten meerdere behandelingen nodig. Tijdens de kennismakingsbehandeling kunnen we hier samen een traject voor uitwerken. Zoals ons lichaam en onze geest de neiging hebben om snel terug te vallen in oude patronen, zo heeft onze energie dezelfde neiging. Hoe langer de patronen bestaan, hoe langer het duurt om een nieuw patroon blijvend te maken. Tijdens de kennismaking gaan we bespreken waarvoor je de Reikibehandelingen wilt gebruiken. En voel ik hoe jou energie stroomt. Op basis hiervan zal ik je een passend advies geven. Ik geloof in de holistische werking tussen lichaam, geest en energie. Vaak adviseer ik dan ook een combinatie van Reiki met andere behandelingen zoals massages of yoga en meditatie lessen.

Kosten

De kennismakingsbehandeling kost 77,-. Omdat er tijdens de eerste behandeling vaak meer tijd nodig is om te overleggen, duurt de Reikibehandeling meestal ongeveer 30min. Zodat we allebei kort kunnen voelen hoe de energie stroomt en waar de knelpunten zitten. Voor 15 euro extra ontvang je een zeer uitgebreid verslag van de behandeling met veel info, tips, oefeningen en de staat van je chakra’s.

Losse vervolgbehandelingen kosten 88,-. Dit is inclusief een kort vervolg verslag. Een volledig behandeltraject van 10 behandelingen kost 770,-. Hierbij ontvang je naast het uitgebreide kennismakingsverslag een tussentijdsverslag en een eindverslag. Dit kan eventueel in overleg in meerdere termijnen voldaan worden. Ook is het mogelijk om verschillende behandelingen te combineren. Zo kan de combinatie van Reikibehandelingen met Chakra massages en yogalessen zeer helend werken.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Afspraken kunnen tot minimaal 48 uur van te voren gewijzigd of geannuleerd worden. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. Voor vragen en voor het maken van een afspraak kan je via de knop rechtsonder in de pagina een whatsapp sturen.