Yoga en meditatie

Yoga is een levensfilosofie en leefstijl die al eeuwen word toegepast. En gaat veel verder dan de verschillende houdingen. De houdingen zijn er voor bedoelt om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Yoga kan ook als bewegende meditatie gebruikt worden. De soms eenvoudige rek- en strekoefeningen zijn veel meer dan een lichamelijke sport. Het brengt lichaam en geest met elkaar in contact en in balans. Yoga is het middel om je geest rustig te maken en om je lichaam te aarden. Onze natuurlijke verbinding met het universum en met de aarde worden door yoga versterkt.

Het doel van de houdingen, de levensfilosofie en meditatie is contact maken en houden met je lichaam, geest, ziel, met de aarde en met het universum. Zodat je gezond en gelukkig bent en blijft, ongeacht de omstandigheden. Je hoeft niet heel lenig te zijn of op je hoofd te kunnen staan om yoga te beoefenen. Als je regelmatig yoga beoefent is het wel een gevolg dat je lenig word. Een soepel lichaam voor een soepele geest. Met eenvoudige houdingen en bewegingen kan je veel bereiken in je lichamelijke en geestelijke gezondheid. De privé lessen bij Rosa’s massage worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden, onmogelijkheden en wensen.

Meditatie

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de werking en de effecten van meditatie. In meditatie maak je contact met je ziel en het universum. Alles is met elkaar verbonden en alles is energie. Dit kan je heel mooi ontdekken door middel van meditatie.

Het is een misvatting dat het doel van meditatie is dat je niet meer denkt. Denken is namelijk een natuurlijk proces van onze hersenen en heeft geen uitknop. Het is wel één van de effecten van meditatie dat je gedachtegang rustiger en overzichtelijker word. En dat je controle krijgt over de oneindige gedachtestroom. Hierdoor kan je kiezen aan welke gedachten je aandacht geeft en welke je juist los laat.

Alles waar je aandacht aan geeft groeit, door aandacht te geven aan positieve gedachten zullen deze groeien en de negatieve gedachten automatisch verminderen.

Privé yogales en privé meditatie les

Groepslessen yoga zijn altijd heel algemeen omdat iedereen andere mogelijkheden en onmogelijkheden heeft. Ook is er tijdens een groepsles weinig tijd voor persoonlijke begeleiding. Eén of twee uurtjes yoga in de week heeft wel voordelen maar kan niet hetzelfde resultaat bereiken dan 10 minuten yoga per dag. Tijdens een privéles gaan we samen kijken naar wat jij nodig hebt en wat je wensen zijn. Je leert specifieke houdingen en technieken om je doel te bereiken. Dit kan het verminderen van een lichamelijke kwaal/klacht zijn, betere aarding, emotionele balans of geestelijke rust. Yoga en meditatie kunnen voor veel doelen ingezet worden. Samen maken we een schema die je thuis kan beoefenen. De geluidsopnamen duren ongeveer 20 minuten, waarbij de ochtendsessies activerend werken en de avondsessies juist ontspannend. We hebben de ene dag meer tijd dan de andere dag. En de ene keer heb je in de ochtend tijd en de andere keer juist in de avond. Je ontvangt meerdere geluidsopnamen zodat je dagelijks de keus hebt of je 20, 40 of 60 minuten yoga beoefend. Hiervoor zijn meestal 10 lessen nodig. Tussentijds controleren we de sessies zodat we deze eventueel kunnen aanpassen.

De lessen worden opgenomen zodat je deze ook thuis kan beluisteren. Dit maakt het heel gemakkelijk om je eigen yoga en meditatie training thuis te beoefenen!

Fotograaf/ fotografie Franeker Friesland en omstreken

Kosten

Een privéles duurt ongeveer een uur en een proefles kost 77,- euro. Dit is inclusief de geluidsopname via de mail met veel info en tips. Tijdens de kennismaking kijken we samen naar hoeveel lessen er nodig zijn om jouw doel te bereiken. Losse vervolglessen kosten 88,-. Een pakket van 10 lessen kost 770,-. Je ontvangt dan in totaal 6 geluidsopnamen van maar liefs ongeveer 120 minuten! Zodat je naar eigen behoefte dagelijks kan kiezen.

Je kan ook samen met je partner, vriendin of buurvrouw komen! Een proefles kost dan 95,- waardoor je nog maar 47,50 per persoon betaald. Losse vervolglessen voor twee personen kosten 111,-. Een pakket van 10 lessen voor twee personen kost 950,-. Betaling in termijnen is mogelijk en het pakket van 10 lessen is 6 maanden geldig.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Afspraken kunnen tot minimaal 48 uur van te voren gewijzigd of geannuleerd worden. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. Voor meer info en voor het maken van een afspraak kan je via de knop rechtsonder in deze pagina een whatsapp sturen.